12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Стали відомі дати проведення літературного фестивалю Meridian Poltava

7-9 червня у Полтаві відбудеться ІІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava. Його учасниками стануть більше 15-ти відомих літераторів зі Швеції та України.

Про це пише “Літакцент”.

За словами директора фестивалю Олександра Ткаченка, цьогорічний фестиваль порадує топ-письменниками та новими локаціями. «Один день автори та відвідувачі подорожуватимуть тематичними місцями Полтавщини, а два інші – події відбуватимуться у самій Полтаві, – розповідає Олександр. Окрім українсько-шведських поетичних читань, ми запланували більше п’яти книжкових презентацій, музичні концерти, екскурсії від найкращих гідів. Усе для того, щоб кожен учасник дійства отримав найкращі враження».

Перший фестиваль Meridian Poltava відбувся 8-10 червня 2018 року. Його відвідали впливові літератори, журналісти, професори. Зокрема, Дональд Бустрьом, Агнета Плейель, Езізабет Хьюрт, Мальте Перссон, Ева Стакельберг, Томас Йеннефельт (Швеція), Катя Петровська (Німеччина); з українських: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Ігор Померанцев, Галина Крук, Андрій Любка та ін. Загалом під час фестивалю відбулося 24 події у 14-ти локаціях.

Про найяскравіші враження учасників від фестивалю та міста організатори Meridian Poltava зняли фільм.

MERIDIAN POLTAVA – фестиваль сучасної шведсько-української поезії. Це триденна культурологічна прогулянка Полтавою, Решетилівкою та полем Полтавської битви із зупинками в місцях, які репрезентують регіон, для поетичних читань та перформенсів.

Нагадаємо, журі Міжнародної Букерівської премії оголосило цьогорічний короткий список премії.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак