14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Британці вигадали, як визначити рівень загрози розвитку раку

Британці вигадали, як достеменно визначити рівень загрози розвитку раку грудей.

Благодійна організація з вивчення раку у Великій Британії Cancer Research UKвигадала новий калькулятор онкології молочної залози, пише The Independent.

Метод дозволить оцінити ризик розвитку пухлини на основі генетичних даних та інформації про спосіб життя.

Калькулятор буде враховувати генетичні дані, хвороби рідних, вагу, час менопаузи, вживання алкоголю та застосування замісної гормональної терапії.

Завдяки цьому, вчені сподіваються робити надійні прогнози.

Метод нині випроботують лікарі, практикуючі медсестри та консультанти-генетики, адже програма враховуватиме 300 різних генетичних ознак раку молочної залози, включаючи онкомаркери BRCA1 та BRCA2, які передбачають 50% вірогідності розвитку захворювання.

Науковці сподіваються, такий метод допоможе зробити лікування більш персоналізованим та уважним.

“Наприклад, деякі жінки можуть потребувати додаткових зустрічей зі своїм лікарем для обговорення варіантів скринінгу або профілактики, а іншим може просто потрібна порада щодо способу життя та харчування”, – пояснює професор Антоніс Антоніу, один з авторів дослідження.

“Ми сподіваємося, що онкокалькулятор дозволить покращити рівень діагностики на ранніх стадіях і пережити захворювання, але необхідні додаткові дослідження та тестування, перш ніж зрозуміємо, як це можна ефективно використовувати”, – додає професор Антоніу.

Нагадаємо, що українці свторили сайт “Канабіс Зараз”, щоб розповісти про користь маріхуани.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак