3-Д винахід: від пляшки до крісла

0
83
Термо-Пак

З розвитком індустрії сучасне суспільство зіткнулося з проблемою забруднення довкілля побутовими відходами. Наразі прийшов той час, коли й самі виробники починають шукати шляхи, щоб їх товар не лише був необхідним на початку збуту, а й приносив користь після експлуатації. 

З розвитком індустрії сучасне суспільство зіткнулося з проблемою забруднення довкілля побутовими відходами. Наразі прийшов той час, коли й самі виробники починають шукати шляхи, щоб їх товар не лише був необхідним на початку збуту, а й приносив користь після експлуатації. З однією такою ідеєю, яку запропонував Моріц Весселер, познайомить читачів Термо-Пак.

Моріц Весселер, випускник бакалаврату з факультету архітектури Мюнстерського університету прикладних наук Мюнстерської школи архітектури (MSA), розробив особливу концепцію по виготовленню екологічно стійких меблів цікавої конфігурації.

В чому незвичність винаходу?

Незвичними в розробці є декілька моментів:

  • Матеріалом для виготовлення меблів слугують використані ПЕТ-пляшки. «Сучасний світ потерпає від пластикових відходів, пляшки можна знайти і на дні океану, і високо у горах. Заводи по переробці не можуть охопити усю сферу, тому я й подумав, що треба спробувати використати пластик для чогось корисного» — каже винахідник.
  • У процесі перетворення пляшок на стильні меблі ключову роль грає роботизований маніпулятор для друку великих об’єктів в 3-D форматі. Саме цей прилад Моріц Весселер пристосував та модернізував до незвичної роботи.

В перспективі винахідник мріє про спеціальні 3-Д принтери, потужності та технологічні характеристики яких дозволять переробляти пет-пляшки на меблі швидше та без особливих втручань у процес. Мрію підтримує і професор Блюм, в цифровій лабораторії якого відбувалися дослідження: «Нагальні проблеми треба вирішувати за допомогою новітніх технологій, наприклад, таких як роботехніка та тримірний друк».

Перші результати експерименту

Моріц Весселер вже виготовив три типи стільців, які мають приблизно однакові форми. В планах є випуск оригінальних стільців за індивідуальними параметрами, що будуть враховувати висоту спинки, підлокітників. Також акцент буде робитися на ергономічності меблів.

Цікаво, що на виготовлення зручного та стильного 3-Д крісла піде 350 пластикових пляшок, об’ємом в 1,5 л.

Але є ще одна проблема. Хоч ПЕТ-пляшок у світі дуже багато, винахідник замислився, де саме слід брати матеріал для наступного виробництва. Для зручного збору пляшок Моріц хоче запропонувати встановлення спеціальних контейнерів у магазинах чи в парках, щоб люди кидали в них використану тару, яка у подальшому піде на виготовлення меблів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я