10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Як у Львові з’явилася вулиця Джона Леннона

Уже понад 20 років у Шевченківському районі Львова є вулиця, названа на честь британського рок-музиканта, засновника гурту “Бітлз” (“The Beatles”) – Джона Леннона (John Winston Ono Lennon).

Як розповів кореспонденту сайту 032.ua автор ідеї, доктор фізико-математичних наук, професор Львівського національного університету імені Івана Франка Михайло Зарічний, назвати нову вулицю у Львові він вирішив після прочитаної для студентів лекції на початку 1990-х років.

Викладач читав лекцію про елементи теорії множин, пояснював, що треба відрізняти один елемент від множини, яка складається тільки з цього елемента.

“Я не мав під рукою заготовленого прикладу й сказав: “Ось я, Михайло Зарічний, звичайна собі людина, але якщо взяти Комітет з найменування однієї з нових вулиць міста Львова іменем Джона Леннона, то це вже група, колектив, який, правда, складається з однієї людини”, – зазначив професор.

Справа у тому, що Михайло Зарічний з юних літ цікавився творчістю “Бітлз”: спершу слухав бітлівську “Drive My Car” у переспіві “Старенький автомобиль” радянського гурту “Веселые Ребята”. Вже в університетські часи – слухав платівки на програвачі, взятому на прокат.

Тим часом, Михайло Зарічний продовжує захоплюватися творчістю “Бітлів”, грає на гітарі та бас-гітарі й час від часу з власним гуртом дає концерти, де переспівує кумирів.

Нещодавно, натхненний знайденим “секретом” наприкінці пісні “The End”, де після 14 секунд тиші починає звучати після “Her Majesty”, Михайло Зарічний написав актуального вірша:

“Переважно слухає про вовчиці весь наш народ,

Білтомани ж належать до вимираючої меншости,

Та знають вони, що в альбомі “Abbey Road”

“The End” – це ще не кінець, після нього звучить “Her Majesty”.

Раніше ми писали, що на Львівщині в притулку “Домажир” оселилася ведмедиця Ласка.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак