8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Львівщині в притулку “Домажир” оселилася ведмедиця Ласка

До мешканців ведмежого притулку “Домажир” на Львівщині приєдналась ведмедиця Ласка, яку визволили з приватного зоопарку в Покровську.

Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

“28 лютого ведмежий притулок “Домажир” прийняв у родину чотирилапих ще одну ведмедицю. Кілька тижнів тому Ласку разом з іншими ведмедями та левами тимчасово перевезли із Покровського звіринця до Центру реабілітації у Запорізькій області. 27 лютого команда “Клубу 4 лапи” після ретельного ветеринарного огляду та щеплень транспортувала ведмедицю у ведмежий притулок “Домажир”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у притулку, Ласка жила на притравлювальній станції, де на неї цькували собак. Потім потрапила у приватний зоопарк у Покровську Донецької області, сумно відомий жорстоким ставленням до тварин. Кілька тижнів тому її визволили і перевезли до Центру реабілітації диких тварин неподалік Запоріжжя. На Львівщині для Ласки створили умови, наближені до природних. Тут вона буде жити серед собі подібних і зможе забути про знущання і голод.

У “Домажирі”, який відкрили у липні 2018 року, на восьми гектарах лісових угідь зараз утримується 11 клишоногих. Цього року до них приєднаються ще п`ять тварин. Центр реабілітації бурих ведмедів створено за сприяння благодійного фонду “Чотири лапи”. Він інвестував у спорудження притулку понад мільйон євро. Утримуються звірі на пожертви європейців.

Сезон відвідувань у “Домажирі” відкриється з 10 березня і триватиме до пізньої осені.

Як повідомлялося, на Тайвані виявили димчастого леопарда, якого востаннє бачили понад 30 років тому.

 

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак