Як правильно обрати сигналізацію?

0
75
обрати сигналізацію

Українці частіше встановлюють охоронні сигналізації. Через те, що крадіжки суттєво почастішали, наші співвітчизники хочуть вберегти своє майно за допомогою спеціальних засобів. Зростання попиту на сигналізації відмічають всі охоронні служби. 

Українці частіше встановлюють охоронні сигналізації. Через те, що крадіжки суттєво почастішали, наші співвітчизники хочуть вберегти своє майно за допомогою спеціальних засобів. Зростання попиту на сигналізації відмічають всі охоронні служби.

Таке обладнання дозволяє контролювати приміщення та зону поза ним. Сигналізації встановлюють у квартирах, офісах, магазинах, котеджах. Система складається зі спеціальних датчиків та центрального пульта. Саме датчики сповіщають про проникнення зловмисників на територію.

Принцип функціонування

Розрізняють два варіанти сигналізації:

  • автономна;
  • сповіщає пульт стеження.

Автономне обладнання після несанкціонованого доступу вмикають світловий або звуковий сигнал. Докладніше про охорону приміщення можна почитати за посиланням venbest.ua.

Якщо мова йде про техніку з пультом стеження, вона у разі небезпеки відправляє сигнал на певний номер телефону. Після цього на охоронну території відправляється спеціальній наряд. Такий комплекс коштує дорожче. До того ж, доводиться додатково сплачувати за послуги охорони на пульті.

На що звертати увагу при виборі охоронної сигналізації?

Спеціалісти радять прийняти до уваги наступне. Якщо по охоронній території регулярно гуляють тварини, потрібно купити спеціалізовану систему. У неї має бути імунітет до тварин та дітей масою до 35 кг. Також варто врахувати джерело живлення. Якщо час від часу мають місце скачки напруги, це може призвести до збоїв у функціонуванні обладнання. Тоді встановлюйте системи з місткими акумуляторами.

В комплект сигналізації входять спеціальні датчики. Вони активуються, якщо має місце несанкціонований доступ. Розрізняють інфрачервоні, ультразвукові, НВЧ-датчики та комбіновані моделі. Перші реагують на тепло. Другі відстежують будь-які переміщення. Треті працюють за допомогою мікрохвильового випромінювання. Комбіновані поєднують у собі одразу два методи пошуку. Після сканування датчиків сигнал відправляється у прилад, що виступає у ролі посередника між системою сповіщення і аналізатором.

За результатами встановлення таких систем, крадіжок стає дедалі менше. Це відмічають і в охоронних службах, і органи поліції.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я