12.7 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

ВООЗ назвала емоційне вигорання професійним явищем, а не хворобою

Всесвітня організація охорони здоров’я уточнила, що вважає емоційне вигорання не хворобою, а професійним явищем, що впливає на стан здоров’я людини.

Про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

«Емоційне вигорання включене до 11-го перегляду Міжнародної класифікації хвороб (ICD-11) як професійне явище. Воно не класифіковане як хвороба», — повідомили у ВООЗ.

Явище описане в новій класифікації серед факторів, які впливають на стан здоров’я людини або є причиною звернутися до лікарів, але не класифіковані як хвороби.

У ICD-11 емоційне вигорання визначається як синдром, що виникає від хронічного стресу на роботі, з яким людина не може впоратися і характеризується трьома вимірами: відчуттям втрати енергії та виснаження, психологічною відстороненістю від роботи, почуттям негативізму чи цинізму до своєї роботи, а також зменшеною професійною ефективністю.

«Емоційне вигорання стосується саме явища в професійному контексті і не має застосовуватися для описання пережитого у інших сферах життя», — зазначили у ВООЗ.

В організації додали, що у попередній класифікації хвороб емоційне вигорання також згадане, але у новій редакції його визначення стало більш детальним.

Нагадаємо, ВООЗ внесла ігровий розлад до оновленої класифікації хвороб, яка набуде чинності з 1 січня 2022 року.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак