13.3 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Вчені виявили пластик всередині найглибоководніших організмів

Група британських вчених дослідила організми, які мешкають у глибинах Світового океану, та встановила, що у нутрощах цих істот був присутній пластик. 

Відповідне дослідження оприлюднене у журналі Royal Society Open Science.

Дослідники відправили спеціальні апарати у 6 найглибших океанічних областей, зокрема, і в Маріанську западину, найглибшу точку планети. Кожен з апаратів мав обладнанням для спостереження і збору невеликих морських тварин із загону амфіпод.

Всього було зібрано 90 організмів, яких науковці на поверхні досліджували та встановлювали наявність пластикових мікрочастинок у їхньому тілі.

Повідомляється, що пластик був знайдений у нутрощах 72% досліджених організмів. У більш глибоководних тварин пластик містився у значно більших кількостях.

До прикладу, в організмів з Новогебридського жолоба пластик виявляли в 50% випадків, а у тварин, знайдених у Маріанському жолобі – у 100% випадків.

Знайдені мікрочастинки пластику здебільшого були напівсинтетичними целюлозними волокнами, які зазвичай використовуються для пошиття одягу. Однак, також були виявлені нейлон, поліетилен, поліамід та інші види пластику.

Нагадаємо, на дні Великої Синьої Печери знайшли пластикове сміття.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак