9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

На дні Великої Синьої Печери знайшли пластикове сміття

На дні Великої Синьої Печери, яка охороняється ЮНЕСКО, знайшли пластикові пляшки. 

Про забруднення пластиком Великої Синьої Печери стало відомо після того, як на її дно спустилися мільярдер Річард Бренсон, дослідниця National Geographic Еріка Бергман і Фаб’єн Кусто, правнук відомого французького дослідника Жака Кусто, – передає УНІАН.

Свою прикру знахідку вони описали в звіті за підсумками своєї підводної подорожі, після якої знаменитості почали наголошувати, що людству час “відмовитися від використання пластику”.

Велика Блакитна Печера розташована біля узбережжя Беліза. Вона має ширину близько 330 метрів і глибину до 140 метрів. Підводна печера входить до заказника Белізький бар’єрний риф, який охороняється ЮНЕСКО. Вона – центр атола, який називається Риф Лайтхаус.

Підводна печера сформувалася з вапняку сотні тисяч років тому, коли рівень моря був значно нижчим. У кінці Льодовикового періоду рівень води зріс на приблизно 100 метрів, затопивши печеру і перетворивши її на одне з чудес природи.

Нагадаємо, минулого року у США запустили систему очистки Тихого океану від пластику, проте система The Ocean Cleanup не впоралася з завданням.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак