18.5 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

У США дозволили вирощувати для їжі генетично модифіковану сьомгу

Американське Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) дозволило компанії-виробнику генетично модифікованої (ГМ) сьомги AquAdvantage, діяльність якої схвалили у 2015 році, ввозити ікру риби з Канади для вирощування та продажу в США.

У 2015 році у США ухвалили діяльність компанії AquAdvantage, яка займається генною інженерією. Відтак, вироблена AquAdvantage сьомга стала першою у США генетично модифікованою твариною, дозволеною до споживання, — повідомляє Громадське.

Попри це, компанія не могла ввозити ікру AquAdvantage з Канади, де знаходиться науково-дослідний центр AquaBounty Technologies, в штат Індіана, де рибу планувалося розводити для продажу.

Тепер FDA зняла це обмеження, мотивуючи це тим, що сьомга пройшла всі випробування на безпеку. Окрім того, після відповідних змін в законодавстві її виробник буде зобов’язаний повідомляти, що риба — продукт біоінженерії: дія цих правил почнеться у 2020 році, з 2022 року маркування стане обов’язковим.

Гендиректор AquaBounty Сільвія Вулф повідомила, що розраховує на остаточну сертифікацію виробничого майданчика в штаті Індіана в найближчі тижні.

Водночас, ще у 2015 році коаліція споживчих та екологічних організацій подала позов проти Управління з санітарного нагляду США через рішення схвалити діяльність AquAdvantage. Судовий процес за даним позовом триває донині, позивачі вимагають обмежувальних заходів у вигляді тимчасової заборони на продаж риби. Сільвія Вулф вважає, що судовий розгляд завадить планам компанії.

Нагадаємо, в американських вишах відкривають програми підготовки спеціалістів з канабісу.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак