8.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

The Maneken і вокалістка «Один в каное» долучилися до участі в фільмі за романом Софії Андрухович

У широкий прокат стрічка під назвою «Віддана», що є екранізацією роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія» вийде на початку 2020 року.

Про це розповідає “Літакцент”.

«У тизері хотілося познайомити глядачів із майбутньою атмосферою фільму, його настроєм і, звісно, світом головної героїні. Де реальність та ілюзія сплелися у щільний клубок, який несила розплутати зсередини, – розповідає режисерка фільму Віддана Христина Сиволап. – Ну і познайомити глядача з нашим баченням головних героїв цієї історії, трохи занурити в їхні заплутані та викривлені стосунки».

Спеціально для тизера Євген Філатов (The Maneken) написав нове аранжування композиції «Човен», а вокалістка гурту «Один в каное» Ірина Швайдак записала нову вокальну партію.

«Чесно кажучи, я не сподівалась, що мені так сподобається. Ці кадри дуже приємно дивитись, вони ніжні і чуттєві. Сподобались кольори і делікатність. Тизер інтригує і багато обіцяє: протягом хвилини перед нами постає заманливе запрошення у світ особливих стосунків, у чарівну реальність. Музичний супровід став несподіванкою, але я негайно відчула, наскільки вдалим є вибір», – ділиться своїми враженнями від відео Софія Андрухович.

«У тизері нашим основним завданням було максимально точно відтворити намальований Світланою Дорошевою перший постер фільму, і це була досить складна робота. Адже нам потрібно було знайти відповідні тканини, влучити в тон і т.п. Багато що робилося вручну, як, наприклад, вишивка на сукні Аделі, – розповідає художниця з костюмів фільму Леся Патока. – Також ми співпрацювали з прекрасними ювелірами, які спеціально для проекту створили прикраси та головні убори. Квіти у волоссі Стефи виконані в техніці холодного фарфору, а прикраси Аделі – у техніці вітражу. Це дуже цікава та кропітка робота, і сподіваюся, глядач її оцінить».

Головні ролі у фільмі виконають Маріанна Янушевич, Алеся Романова та Роман Луцький. Зйомки картини розпочнуться у квітні, а в широкий український прокат Віддана вийде в 2020 році.

Роман «Фелікс Австрія» Софії Андрухович у 2014 році став переможцем всеукраїнської премії Книга року ВВС, а також отримав особливу відзнаку Форуму видавців у Львові та премію ЛітАкцент року.

Нагадаємо, Держкіно оголосило перший за два роки конкурс кінопроектів.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак