8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Держкіно оголосило перший за два роки конкурс кінопроектів

Новостворена Рада державної підтримки кінематографії провела перше засідання, на якому оголосила про початок Одинадцятого конкурсного відбору кінопроектів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Держкіно.

Конкурс проходитиме відповідно до порядку проведення творчого конкурсу (пітчингу), затвердженого наказом Мінкульту в грудні 2018 року.

Конкурс проходитиме за напрямом: «Фільми». Кінопроекти розглядатимуться за такими видами:

  • ігрові повнометражні національні (для широкої глядацької аудиторії) — державна підтримка до 80 % загальної кошторисної вартості виробництва фільму;
  • ігрові повнометражні спільного виробництва (для широкої глядацької аудиторії) — державна підтримка до 80 % ;
  • ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості (авторські), національні — державна підтримка до 100 %;
  • ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості (авторські), спільного виробництва — розмір державної підтримки обумовлено нормами Європейської конвенції про спільне кінематографічне виробництва та іншими міжнародними договорами, ратифікованими Україною;
  • ігрові повнометражні тематичні «Про героїв, які брали участь у захисті України» (для широкої глядацької аудиторії) — державна підтримка до 80 %;
  • ігрові повнометражні для дитячої аудиторії — державна підтримка до 100 %;
  • ігрові повнометражні фільми-дебюти — державна підтримка до 100 % загальної кошторисної вартості виробництва фільму, але не більше 12 млн грн.
  • ігрові короткометражні фільми-дебюти (хронометраж до 20 хвилин) — державна підтримка до 100 % загальної кошторисної вартості виробництва фільму, але не більше 1,5 млн грн.

Для участі в конкурсі виробники подають до Держкіно України заявку на участь у конкурсному відборі, документи згідно з переліком, фінансовий план фільму та помісячний план фінансування кінопроектів з боку Держкіно згідно з кошторисом.

Детально про те, які документи слід подавати і в якому порядку — дивіться на сайті Держкіно. Прийом документів триватиме з 15 квітня по 24 травня 2019 року.

Раніше ми пояснили, чому Держкіно підтримало фільм Володимира Зеленського.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак