14.8 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Чому Держкіно підтримало фільм Володимира Зеленського

Романтична кінокомедія “Я, ти, він, вона”, яка вийшла 27 грудня 2018 року, стала причиною скандалів у мережі. Режисером кіно є Володимир Зеленський та Девід Додсон, фільм розповідає про подружжя, яке намагається розлучитися після 10 років спільного життя.

Фільм викликав багато сварок серед користувачів соцмережі через одвічне мовне питання. Фільм був профінансований із державного бюджету, що також викликало багато претензій на адресу Держкіно, яке підтримало стрічку “Студії 95 Квартал”.

ІНФОЛАЙФ пояснює, чому держава витратила гроші на фільм Володимира Зеленського.

Зауважимо, що Держкіно не тільки фінансує фільми, але й заробляє на них. Це не тільки підтримка, а й інвестиція у кінопродукт, від якого Держкіно отримує потім свій прибуток у співвідношенні, відповідно до вкладених коштів.

Бюджет фільму “Я, ти, він, вона” складає 36,9 мільйонів гривень, 51% бюджету складається з коштів “Студії 95 Квартал”, 49% у фільм вклало Держкіно, відповідно отримуючи 49% прибутку від прокату та демонстрації фільму.

Фільм заробив в українському прокаті 71,1 мільйона гривень, що більше, ніж збори таких фільмів в Україні, як “Богемна рапсодія”, “Дедпул 2”, “Світ Юрського періоду 2”, “Чорна пантера” та “Місія нездійсненна: Фолаут”. Це рекорд для фільму, який відзняли в Україні.

Держкіно вже отримало від фільму виплату частки доходу за грудень і січень, яка склала 11,6 мільйонів. Це рекордна сума, яку Держкіно отримало від кінотеатрального прокату фільму, створеного за його підтримки. Інші кошти, які Держкіно інвестувало у виробництво фільму, будуть повернуті державі після остаточних розрахунків з кінотеатрами і дистрибуторами.

Фільм Володимира Зеленського — успішний комерційний продукт, який дає можливість Державному кіно фінансувати більш потрібні, але збиткові проекти. Наприклад, фільм “Бій під Крутами” коштував 52 мільйони гривень, а зібрав лише 7,3 мільйона.

Фактично держава підтримує патріотичний кінематограф, заробляючи на успішних комерційних фільмах, що дозволяє підтримувати збиткові, але необхідні для держави проекти.

Як повідомлялося, у мережі з’явився повноцінний трейлер серіалу «Чорнобиль», перша серія якого вийде в США і Великобританії 6 травня.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак