7.7 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Лобстери і вино: дивні страви, які можна скуштувати у McDonald’s різних країн світу

Ресторани McDonald’s є у 119 країнах світу. Щодня близько 68 млн осіб роблять там замовлення, а ця цифра більша, ніж населення Великої Британії.

McDonald’s – заклад зі стандартними підходами і меню, але тим цікавіше знаходити в ньому відмінності в різних країнах. Про ці відмінності розповіла журналіст видання “УП.Життя“.

МакАлкоголь. Алкоголь у McDonald’s не здивує мешканців Європи. Зараз макпиво (McBeer) можна замовити у Німеччині, Хорватії, Італії, Франції, Чехії, Румунії та Іспанії.

Вино розливають у “макдональдзах” Аргентини.

В Україні проводили дослідження, щодо можливості продажу алкогольних напоїв у “МакДональдс”. Клієнти висловилися проти. Та й сам заклад у нас асоціюють із сімейним рестораном. Тож алкоголь навряд з’явиться у продажу McDonald’s в нашій країні.

Ніяких корів. Корова – священна тварина для багатьох мешканців Індії, тому продавати BigMac було б святотатством у цій країні. Страви із яловичиною тут замінили на курячі чи взагалі на вегетаріанські.

McAloo Tikki та Veg Pizza McPuff

Так, тільки в Індії ви можете знайти McAloo Tikki – бургер, котлета якого складається із гороху та картоплі. Також тут продають Veg Pizza McPuff – таку-собі овочеву піццу, більше схожу на пиріжок.

Спеціальні пропозиції для вегетаріанців існують у Швеції (м`ясна котлета замінена на соєву) та Італії (нагетси із шпинатом).

Смердючий фрукт. Король фруктів, дуріан, кладуть малазійці у McFlurry. Той самий фрукт, що тхне шкарпетками, часником, протухлою рибою і сміттям.

Звичайний ванільний макфлурі поливають соусом з дуріану і додають шматочки цього фрукту. Чи треба казати, що запах нікуди не дівається, а черги малазійців, що хочуть скуштувати цей десерт, доходять до виходу із закладу.

Вражаючі мікси. Різні країни мають різні смаки, тож картопля фрі із солодким шоколадним соусом (Японія), чи сендвіч з макаронами (Гонконг), або MacChiken із п’ятьма котлетами (Бахрейн) не є дивом.

У Японії картоплю поливають солодким соусом

Але є і в українському меню те, що для декого дивина. Здавалося б картопля фрі – така популярна страва, але у країнах Азії її замінюють рисом. Сирний соус зустрічається лише серед країн колишнього СРСР. А салати зі свіжих овочів популярні переважно у країнах Європи.

Національні поєднання. Аби стати ближче до споживача, McDonald’s пропонує спеціальне меню. Так, в Індонезії та Малазії ви можете скуштувати Bubur Ayam – рисову кашу із шматочками курки, яйцем, перцем та цибулею.

В Італії “МакДональдс” пропонує не тільки пасту, але і піццу Pizzarotto – пиріжок з начинкою із помідорів, м’яса та сиру. І звісно оливки, без кісточок, але з м’ясом.

Pizzarotto – пиріжок з начинкою із помідорів, м’яса і сиру та Das Nurnburger – бургер з трьома сосисками і гірчицею

Німців у закладі пригощають MacRib – бургер із традиційними реберцями та Das Nurnburger – бургер з трьома сосисками та гірчицею. М’ясо із сиром в один бургер тут не кладуть.

MacRib – бургер із традиційними реберцями та McLobster – бургер із лобстером

Туреччина вас здивує McTurco – бургером у лаваші. Канада пропонує McLobster – бургер із лобстером. Традиційний суп гаспачо можна скуштувати в Іспанії.

У Японії зелений чай можна зустріти у бургерах, морозиві-ріжку та напоях.

Цікава довідка. У всіх країнах світу в закладах McDonald’s пахне однаково – смажений бекон із цибулею, смажена картопля та свіжа випічка.

Ці запахи не випадкові. Їх розпиляють. Розробила “приманку” спеціально для закладів “МакДональдз” компанія International Flavours and Fragrance.

Англійська королева є власницею одного з “макдональдсів” (він розташований поруч Букінгемського палацу), а Білл Гейтс має золоту карту на безлімітне харчування у закладах цього фаст-фуду.

Також апетит тут стимулюють холодними газованими напоями. Їх та сік із льодом можна замовити у будь-яку пору року. Теплі напої завжди коштують дорожче. А якщо клієнт не озвучив розмір порції, то йому розрахують найбільшу автоматично.

Нагадаємо, раніше у McDonald’s почали класти книги до Happy Meal.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак