9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Історія українського руху FEMEN стане художнім фільмом

В рамках Каннського кіноринку компаніями Pan-Européenne та “Артхаус Трафік” укладено договір про співпрацю над проектом художнього фільму “Наші груди – наша зброя: Історія руху Femen”.

Про це повідомляє arthousetraffic.com.

Кінокомпанія Pan-Européenne – провідний французький продюсер та дистриб’ютор кіно. Серед їх хітів – стрічки “Містер Ніхто” Жако Ван Дормаля з Джаредом Лето у головній ролі та “Одіссея” ЖеромаСаля, біографія Жак-Іва Кусто.

Український продюсер стрічки – Денис Іванов, директор кінокомпанії “Артхаус Трафік”, засновник Одеського кінофестивалю та фестивалю для дітей та підлітків “ЧілдренКінофест”. Серед продюсерських проектів Іванова – п’ять повнометражних фільмів та понад 40 короткометражних робіт.

Стрічка “Донбас” Сергія Лозниці відкривала програму “Особливий погляд” Каннського кінофестивалю та була відзначена премією за найкращу режисуру, а також представляла Україну на “Оскарі”.

“Плем’я” Мирослава Слабошпицького здобуло понад 50 нагород на міжнародних кінофестивалях, серед яких Гран-прі “Тижня критики” Каннського кінофестивалю та премія за найкращий дебют за версією Європейської кіноакадемії.

Авторкою ідеї та режисеркою проекту виступає Дар’я Жук. Жук народилась у Мінську та здобула економічну освіту у Гарварді та режисерську – у Колумбійському університеті. Її повнометражний дебют – драма “Кришталь” спільного виробництва Білорусі, США та Німеччини.

Фільм був вперше показаний на міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де відкривав секцію EastoftheWest. Загалом фільм брав участь у програмах понад 50 міжнародних фестивалів та здобув низку нагород, серед яких Гран-прі Одеського кінофестивалю, Гран-прі Тбіліського міжнародного кінофестивалю та премія молодіжного журі за найкращу режисуру на міжнародному кінофестивалі у місті Корк, Ірландія.

“Кришталь” став першим за 22 роки фільмом, висунутим Білоруссю на здобуття премії “Оскар” за найкращий іншомовний фільм.

Короткометражні роботи Жук та “Кришталь” є екранним втіленням сильних жіночих характерів, і проект про Femen є природним продовженням цієї творчої траєкторії.

Сценарій стрічки розробляє драматургиня, сценаристка, режисерка, художниця та активістка Наталія Блок. Наталія – лауреатка численних фестивалів, серед яких чотири нагороди всеукраїнського драматургічного фестивалю “Тиждень Актуальної П’єси”.

У своїх творах вона піднімає проблеми гендерної нерівності, її дебютом в кіно стала документальна стрічка “66%” про жінок-переселенок, остання картина – “Ці хвилі не спинити” про фемінізм в Україні.

Учасниці руху Femen виступають консультантками проекту.

Раніше за лаштунками “Чорнобиля”: український військовий льотчик відкрив закулісся зйомок рейтингового серіалу.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак