10.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Американські кінокритики назвали найкращий фільм 2018 року

Національне товариство кінокритиків Сполучених Штатів Америки назвало фільм китайської режисерки Хлої Чжао «Вершник» найкращим фільмом 2018 року.

Стрічка заснована на реальній історії. Сюжет картини розгортається навколо молодого американського ковбоя, дресирувальника коней, який змушений залишити свою кар’єру після серйозної травми голови, — повідомляє Громадське.

Також товариство назвало двох фіналістів конкурсу — фільми «Рома» режисера Альфонсо Куарон та «Спалення» Лі Чхан-Дона.

Кращим актором року став Ітан Хоука, який зіграв головну роль у фільмі Пола Шредера «Щоденник пастиря». Найкращою акторкою назвали Олівію Колман за фільм «Фаворитка». Нагороду за найкращий сценарій отримала історична сатира Армандо Яннуччі «Смерть Сталіна».

Національна рада кінокритиків США — організація, яка об’єднує кінокритиків, кінознавців, студентів профільних інститутів та інших фахівців. Заснована у 1909 роців Нью-Йорку.

Нагадаємо, колишня ведуча «Оскара» закликала коміка Кевіна Харта провести церемонію попри звинувачення в гомофобії.

Харта звинуватили у гомофобії через публікації у Twitter в 2010 році. Тоді він написав у соцмережі жарт про геїв, однак вибачився за цей вчинок. Після того, як Кевіна Харта запросили провести «Оскар», одна з ЛГБТ-організацій звернулася до організаторів церемонії з проханням «переглянути риторику коміка». Однак Харт відмовився її проводити взагалі.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак