12 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Завершилася робота над екранізацією казки Сашка Лірника

Завершилося виробництво дитячої казки «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво», створеної за мотивами казки Сашка Лірника.

Про таке розповідає “Читомо”.

Фільм зняла компанія «2016». Проект стрічки став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Сума державної підтримки картини є 100% і становить 32 млн грн.

Режисером «Пекельної хоругви, або Козацького Різдва» є Михайло Костров, продюсером – Євгеній Д’яченко. Сценарій написав Сашко Лірник (Олександр Власюк) за мотивами свого твору «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

Усі зйомки відбувалися в Україні. Головні ролі у стрічці виконали: Костянтин Лінартович, Григорій Бакланов, Леся Самаєва, Олександр Пожарський, Володимир Задніпровський, Діана Розовлян, Арам Арзуманян, Сталіна Логошняк та Олександр Логінов.

За словами творців стрічки, химерна казка наповнена українським народним гумором та козацькою героїкою, фантастичними героями та несподіваними персонажами і закорінена в український фольклор та народну міфологію й вірування.

«Козацький рід існує на світі доти, доки в ньому народжуються козаки-лицарі, які захищають свою землю від ворогів-нападників. А козакам, які поклали свої голови в бою, прощаються всі гріхи.

Розлючений цим Чорт укладає парі зі Святим Петром, який зможе полонити і утримати до Різдва найкращого і найхоробрішого козака Семена. Так, Чорт отримає можливість знищити весь козацький рід на землі. Але на відважного козака не діють чари і його неможливо залякати чи купити», – сказано в синопсисі.

Фільм призначений для сімейного перегляду. Вихід на широкі екрани запланований на грудень цього року.

Раніше ми писали, що у Нью-Йорку Сергій Жадан та американські митці читали його вірші про війну і любов під супровід джазу.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак