20.2 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Загублена космічна станція СРСР цього року впаде на Землю

Радянська космічна станція “Космос-482” кружляла навколо Землі майже півстоліття. 

Її запуск відбувся в березні 1972 року. Після виведення на земну орбіту вона повинна була відправитися до Венери. Однак цього так і не сталося через відмову двигуна. У момент відмови “Космос-482” розпався на частини, чотири з яких впали на фермерське поле у Новій Зеландії. Сфери з титанового сплаву важили по 13,6 кілограма.

Після них на полі лишилися великі діри. Маркування на сферах доводило, що вони були виготовлені в СРСР. В ті часи МЗС Нової Зеландії спробувало повернути Москві уламки, але та заперечувала, що вони належать їй.

Решта станції “Космос-482” включно з корисним вантажем і двигуном до цього часу лишаються на орбіті Землі. Апарат був сконструйований так, щоб він міг витримати високий атмосферний тиск Венери. Тож експерти припускають, що він зможе пережити проходження через земну атмосферу.

Минулого року в інтерв’ю для російських ЗМІ космонавт і історик Павло Шабін говорив, що “Космос-4828” впаде на Землю в проміжку між 2023-м і 2025-м роками. І місце його падіння наразі визначити неможливо. Однак, як зазначає УНІАН, нові розрахунки вказують на те, що зіткнення апарата із Землею станеться вже цього року.

Нагадаємо, британські вчені протестували космічний гарпун для збору сміття на орбіті Землі.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак