14.3 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Volvo розробляє відеокамеру для розпізнавання особи водія

Компанія Volvo готує камеру для автомобіля, яка здатна відстежувати поведінку водія та певні показники стану здоров’я. 

Крім того, новий гаджет зможе визначати, хто з членів сім’ї перебуває за кермом, щоб налаштувати параметри автомобіля, повідомляє Autoblog.

Як заявив в одному з інтерв’ю директор з цифрових технологій Volvo Атиф Рафік, камери будуть запущені протягом наступних 12 місяців і вони “можуть визначати рівень глюкози водія, тому можуть зателефонувати близькій людині або в лікарню, якщо виявилися проблеми зі здоров’ям”.

Проте, коли точно Volvo планує випустити ці камери на комерційній основі, неясно. Компанія відправила заяву в LeftLane News, підкресливши, що “Volvo Cars не планує в цьому році використовувати камери, орієнтовані на водія, або пов’язані з ними функції”. Тим самим, заяву Атифа Рафіка було спростовано.

Зазначається, що такі камери не потраплять до числа базових комплектацій, а тому охочі скористатися подібним пристроєм мають істотно доплатити. Представники компанії Volvo вказали також на те, що ця опція дозволяє істотно підвищити рівень безпеки, виключивши спроби викрадення.

Volvo роками працювала над подібними камерами, почасти за допомогою камер спостереження за поведінкою, які використовувалися при розробці автономного проекту XC90 Drive Me. Компанія планує, що її повністю автономний автомобіль буде доступний до 2021 року.

Такі камери також зможуть дізнатися, скажімо, чоловік або його дружина керує автомобілем і допоможе регулювати налаштування для таких речей, як клімат-контроль, гучність звуку, додатки Google і положення сидінь, аналогічно новому користувацькому інтерфейсу MBUX Mercedes-Benz, який заснований на штучному інтелекті.

“Нагадаємо, що Volvo вірить, що зможе уникнути вторгнень в особисте життя, зберігаючи анонімність відзнятого матеріалу і не передаючи його. Так що це, звісно, зовсім не Великий Брат, який шпигує за тобою. І всі ваші дані на Facebook теж, звичайно, повністю конфіденційні. Це не ті дроїди, яких ви шукаєте”, – іронізує журналіст Autoblog Свен Густавсон в своїй статті.

Раніше повідомлялося, що BMW готує суперкар для конкуренції з McLaren.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак