12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

BMW готує суперкар для конкуренції з McLaren

Компанія BMW розробить 700-сильний суперкар, який стане заміною i8 і отримає гібридну силову установку. 

Німецька марка вважає, що новий суперкар зміг би скласти конкуренцію моделям McLaren і Ferrari, повідомляє Autocar .

До складу гібридної новинки увійде новий бензиновий мотор з шістьма циліндрами і електродвигун. За основу нового купе буде взята силова структура i8 з окремих вуглепластикових модулів.

Клаус Фреліх, член ради директорів BMW, відповідальний за розробку продукту, натякнув, що супер-спортивний автомобіль знаходиться в розробці. “Якщо ви інженер, хоча б один раз в житті ви хочете створити суперспортивний автомобіль. Я думаю, що часткова електрифікація дозволить зробити це”, – зазначив Фреліх.

Сумарна віддача силової установки складе близько 700 к.с., що майже в два рази більше, ніж у i8 (369 к.с.) і приблизно на 80 к.с. більше, ніж у нового M8 (620 к.с.). В основу гібрида ляже карбонове шасі, що використовується в BMW i8.

“Якщо у нас є ці дуже компактні і дуже потужні електричні приводні пристрої, якщо у нас є шасі з вуглецевого волокна – наприклад, як у i8 – і якщо у нас все ще є високопродуктивні двигуни, то, якщо ви поступите розумно, ви можете об’єднати їх в реальний пакет. Якщо ви подивитеся на суперкари – McLaren, Ferrari – після 2020 року, вони всі будуть частково електричними”, – підкреслив Фреліх.

Коштувати автомобіль буде істотно дорожче BMW i8, тобто понад 130 000 євро. За ціною він впритул наблизиться до конкурентів. Наприклад, McLaren 570 коштує від 160 000 євро. Суперкар випустять обмеженим тиражем, щоб підкреслити його ексклюзивність.

Нагадаємо, що акції Tesla знову обвалилися через погане виробництво.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак