3.2 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Акції Tesla знову обвалилися через погане виробництво

Виробник електрокарів Tesla оголосив про зниження вартості акцій компанії на початку 2019-го. Експерти кажуть про недостатню кількість проданих машин і проблеми з виробництвом.

Варто було Tesla тільки лише почати виходити з фінансової ями, як компанію Ілона Маска тут же наздогнали нові неприємності.

Як повідомляє видання Tech Crunch, днями керівництво Tesla надіслало лист інвесторам і зазначило, що в період з жовтня по грудень 2018-го їм вдалося продати 90,7 тис. машин.

Це трохи менше, ніж прогнозували аналітики, що і спричинило падіння акцій практично на 10%, починаючи з першого січня 2019-го.

“Компанія також оголосила про зниження вартості Model S, Model X і Model 3 на $2 тис. Ймовірно, це відповідь на відмову від федерального податкового кредиту в $7,5 тис., який допомагав компенсувати вартість електрокарів Tesla. З першого січня 2019-го державна компенсація становить лише $ 3,75 тис.”, – пише Tech Crunch.

З липня по вересень минулого року Tesla продали 13,5 тис. Model S, 14,05 тис. Model X і 63,15 тис. Model 3s. Таким чином, кількість продажів електрокарів у четвертому кварталі 2018-го зросла на 8% в порівнянно з третім кварталом.

Проте, експерти очікують від компанії більшого зростання і кажуть, що вони все ще мають проблеми з виробництвом та боротьбою із зростаючою кількістю конкурентів у цьому сегменті.

Раніше Tesla зсередини показала, як збирають Model 3.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак