8.2 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Відбувся успішний запуск ракети «Антарес» з першим ступенем українського виробництва

17 квітня о 23:46 за київським часом з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск ракети-носія «Антарес», яка вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus.

Про це пише “Національний Промисловий Портал”

Він доставив до Міжнародної космічної станції близько 3 750 кг корисного вантажу на замовлення NASA (провізію, спорядження для екіпажу, обладнання та матеріали для наукових експериментів, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп’ютери та комплектуючі, два науково-дослідні супутники формату кубсат – CAPSat та HARP).

Головним розробником ракети-носія «Антарес» є американська корпорація Northrop Grumman. Основну конструкцію першого ступеня PH «Антарес» розробило ДП «КБ «Південне», а виготовило ДП «ВО «ПМЗ» у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн.

Підготовка PH «Антарес» до пуску, її випробовування та пуск виконані за участю українських фахівців. Згідно з контрактом, технічна підтримка пуску, приймання та обробка телеметричної інформації у режимі реального часу здійснювалися з території КБ «Південне».

У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала весь комплекс робіт із проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH на замовлення Національного космічного агентства США.

Загалом з 2013 року ракета-носій «Антарес» стартувала 10 разів, 9 з них – успішно.

Раніше ми писали, що в Україні запущено виробництво корпусів для БТР-4.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак