11.6 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

В Австралії навчилися рахувати коал за допомогою дронів

Вчені з Квінслендського технологічного університету вирішили використати безпілотники, аби підрахувавти популяцію коал. Утім тварини майже завжди знаходяться між густої рослинності — це заважало дрону розпізнати їх з повітря.

Тому розробники вирішили встановити на дрони інфрачервоні камери, які дозволять реагувати на тепло тіла коал навіть крізь листя, — передає N+1.

Безпілотники працювали зранку, коли температура повітря не така висока, аби на контрасті з температурою тіла тварин розпізнавати їх між листя. Безпілотник летить за заданим маршрутом, а отримані зображення опрацьовуються за допомогою нейромережі, яка й оцінює кількість тварин на тій площі, яку облетів пристрій.

Після отримання даних з дронів науковці перевірили точність методу, порівнявши їх з даними GPS-пристроїв на тваринах, а також з результатами традиційного підрахунку, коли тварин рахували «із землі». З’ясували, що зображення з дронів (які опрацював механізм розпізнавання) показують рівень популяції з точністю до 86%. У той час, як традиційний метод спостереження «із землі» — до 70%.

Видання зазначає, що дрон є оптимальнішим варіантом, ніж фізичне спостереження людиною, адже дрон за дві години облітає ту площу, яку людина досліджуватиме впродовж дня. Утім від традиційного методу повністю відмовлятися поки що не планують.

Раніше в Австралії робота навчили знаходити бур’яни та поливати їх гербіцидами.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак