10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Український режисер звинуватив творців серіалу «Чорнобиль» у використанні його відео без дозволу

Український режисер Андрій Приймаченко звинуватив творців серіалу «Чорнобиль» у використанні його відео без дозволу.

Про це повідомляє Детектор Медіа.

Йдеться про візуалізацію запису телефонних переговорів 26 квітня 1986 року диспетчера центрального пункту пожежного зв’язку з диспетчерами воєнізованої пожежної частини Чорнобильської АЕС.

Відповідне відео завантажене у YouTube на каналі «Студія Передова» 18 березня 2013 року, автором якого є Андрій Приймаченко. Аналогічне відео є у першій серії міні-серіалу НВО «Чорнобиль».

Режисер розповів журналістам, що команда творців серіалу не зв’язувалась із ним щодо відео. Поки що Приймаченко сподівається, що з ним контактуватимуть щодо цього інциденту. Якщо ні, то він буде думати про юридичне вирішення цього питання.

«Моє відео — один з перших результатів у Google і під ним вже шість років підписано, хто є автором. Якби вони до мене просто звернулися і запитали дозволу використати, я би був не пороти, аби тільки вказали авторство. Я робив це відео, малював графіку не з комерційною метою, а тому, що давно цікавлюсь темою катастрофи на ЧАЕС і мені вона близька. Я це зробив для свого каналу на YouTube. Мені навіть приємно, що цю роботу використали в проекті такого масштабу. Неприємність у тому, що до мене навіть ніхто не звернувся щодо його використання… Насамперед я зацікавлений у співпраці, а не в конфлікті», — сказав Андрій Приймаченко.

Раніше український драматург Павло Ар’є стверджував, що у четвертій серії серіалу «Чорнобиль» без дозволу використали монолог баби Присі з його п’єси «На початку та наприкінці часів». Творець серіалу заперечив, що використав у «Чорнобилі» монолог з п’єси українського драматурга.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак