1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Українські лікарі створили унікальний прилад для дистанційного лікування

Унікальний в світі прилад розробили вчені-медики у Тернополі. Завдяки винаходу вчених тернопільського медуніверситету можна дистанційно спостерігати за людським організмом.

Розробку вже оцінили не лише в Україні, а й за кордоном. Над її створенням шестеро лікарів працювали майже чотири роки. Свій винахід тернопільські лікарі вже презентували у США та в Німеччині, повідомляє 5 канал.

Винахід дає змогу цілодобово та дистанційно стежити за станом пацієнта. Завдяки апарату можна на відстані виміряти тиск, пульс, температуру, насиченість крові киснем, а також положення тіла та навіть вологість довколишнього середовища. Головне, що завдяки винаходу пацієнтів можуть лікувати дистанційно. Адже отримані показники через інтернет передаються одразу на сервер, а потім на комп’ютер чи мобільний телефон лікаря.

“Коли пацієнт знаходиться в будь-якій точці землі, ми контролюємо всі його показники і стан виконання наших призначень. Це економить час лікаря, пацієнта, час і фінанси лікувально-профілактичних закладів”, – пояснив керівник патентно-інформаційного відділу ТДМУ ім. І. Я. Горбачевського Андрій Павлишин.

Щоби скористатися приладом, достатньо вдягти апарат на руку. Після цього лікареві залишилося лише натиснути кнопку і обстеження стартує.

“Таким чином можна як контролювати процес реабілітації, так і попередити надмірні рухи, ускладнення, тобто не нашкодити пацієнту”, – зазначив доцент кафедри загальної хірургії ТДМУ ім. І. Я. Горбачевського Андрій Господарський.

Результати обстеження одразу можна побачити на моніторі комп’ютера. Якщо пацієнта поруч немає – лікар вивчає отримані дані та визначає необхідне лікування. Потім телефоном чи в будь-який інший спосіб надає рекомендації.

Винахідники кажуть, закордонні фахівці виявили неабиякий інтерес до розробки. Наразі тернопільські лікарі вдосконалюють винахід.

Нагадаємо, що Мосійчук з командою готують ряд позовів проти громадянки США Уляни Супрун.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак