8.3 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

У Великобританії розробили ліки від раку

Вчені британського інституту раку розробили ліки, що пройшли клінічні випробування, і визнані ефективними у боротьбі з шістьма видами пухлин.

Розробники «сховали» ліки, замаскувавши токсичні молекули антитілом. Таким чином, ліки потрапляють напряму до пухлини й руйнують її зсередини, – передає Громадське.

«Принципово новим є сам принцип дії терапії. Ліки проникають в ракові клітини як Троянський кінь, і вбивають їх зсередини», – сказав керівник дослідження, професор Інституту дослідження раку Джоан де Боно.

Дослідження проводили на пацієнтах на пізній стадії, після того, як інші види лікування не допомогли. Найкраще ліки допомогли у боротьбі з раком шийки матки й сечового міхура. У чотирьох пацієнтів зафіксували покращення. Пухлина або зменшувалась у розмірах, або повністю припиняла збільшуватися. Серед побічних ефектів від лікування: нудота, відчуття втоми й кровотеча з носа.

У першому етапі клінічних випробувань участь взяли майже 150 хворих на рак з Бельгії, Великої Британії, Данії, США і Швеції.

За словами Джоана де Боно, ліки можуть стати доступними для звичайних пацієнтів через 5 років, а можливо й раніше.

Раніше вчені винайшли ліки від старіння.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак