21 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У Tesla за 10 місяців закінчаться гроші

Керівництво компанії планує урізати зарплати працівникам.

У компанії Ілона Маска Tesla за 10 місяців можуть закінчитися гроші, якщо компанія не вчинить суттєвих змін у своїй політиці видатків. Зокрема, менеджмент Tesla планує переглянути витрати на зарплати працівників.

Про це повідомив засновник та головний акціонер компанії Ілон Маск в електронному листі, який він розіслав всім співробітникам, передає Reuters.

За словами Маска, у компанії Tesla є лише 10 місяців для того, аби уникнути банкрутства через дефіцит обігових коштів, які компанія повністю вкладає у розширення виробництва.

«Тому, забігаючи наперед, всі витрати, будь-якого виду та у будь-якому підрозділі компанії у всьому світі, що включають зарплату, витрати на подорожі, оренду, практично будь-який платіж, який здійснюється з нашого банківського рахунку, буде переглянуто», — повідомив Маск.

Справка. У червні 2018 року та у січні 2019 року Tesla звільнила 9% та 7% своїх працівників відповідно. Таке рішення компанія ухвалює через те, що не здатна вийти на беззбиткове виробництво. Зокрема, компанія постійно розширює обсяги виробництва, проте не отримує сталого прибутку.

У першому кварталі 2019 року Tesla зазнала 700 мільйонів доларів збитків

У березні 2019 року Tesla почала постачати нові електромобілі до Європи. Норвегія є одним з найбільш перспективних ринків для компанії. До цієї країни Tesla поставила електромобілів більше, ніж до будь-якої іншої країни Європи. Норвегія залишається для Tesla четвертим найбільшим ринком у світі, адже кожна третя продана там автівка має електричний двигун.

1 березня повідомлялось, що компанія Tesla знизить вартість всіх своїх електромобілів на 6%. Для цього там вирішили закрити всі свої автосалони та здійснювати продаж електромобілів онлайн. Однак пізніше від цих планів у Tesla відмовилися, заявивши, що залишать частину своїх автосалонів, а ціни на найдорожчі електромобілі піднімуть на 3%.

15 березня Tesla презентувала новий електромобіль Model Y, який компанія позиціонує як другу доступну модель у лінійці. У нової Model Y панорамний дах та автопілот із функціями допомоги водію.

Раніше повідомлялося, що автопілот компанії Tesla обвинувачують у вбивстві людей.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак