8.2 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

У нових українських станціях метро з’являться туалети для пасажирів

За словами Парцхаладзе, згідно з новими ДБН, у ході будівництва та реконструкції мають передбачатися санвузли в межах вестибюля станції метро, тобто на вході/виході до них.

В Україні з 1 вересня при будівництві станцій метро мають обов’язково передбачатися туалети для пасажирів на вході/виході зі станцій, – повідомляє Уніан.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, відповідна норма міститься у змінах державної будівельної норми (ДБН).

“Туалетів у метро бути! Вже з 1 вересня при проектуванні нових станцій метро або при проведенні їх реконструкції повинні обов’язково передбачатися туалети для пасажирів. Вони повинні розташовуватися на вході/виході зі станцій. Це оптимальне розміщення, яке з технічної точки зору можливо робити у нас, і це буде зручно для людей”, – написав заступник міністра.

Парцхаладзе зазначив, що сьогодні в чинній ДБН “Споруди транспорту. Метрополітени” відсутня норма по проектуванню громадських туалетів для пасажирів.

“Приклад багатьох країн Європи, зокрема, Франції, Великобританії та Австрії, показує, що відповідна практика розміщення громадських туалетів при вході на станціях поширена та успішно діє. Ми врахували думку громадськості, адже навколо цього питання було завжди багато обговорень. Тим більше, що як і в Європі, так і в Україні, є вдалі приклади такого впровадження, наприклад, харківське метро”, – додав заступник міністра.

За словами Парцхаладзе, згідно з новими ДБН, під час нового будівництва та реконструкції мають передбачатися санвузли в межах вестибюля станції метро, тобто на вході/виході до них.

“Санвузли повинні обов’язково бути доступними для всіх груп населення і враховувати потреби людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. Їх проектування повинно здійснюватися відповідно до вимог ДБН “Громадські будинки та споруди” та ДБН “Інклюзивність будівель і споруд”, – зазначив він.

При цьому Парцхаладзе підкреслив, що в складних умовах при реконструкції станції можливо влаштовувати санвузли в суміщених підземних переходах поза шляхів евакуації або поруч зі станцією на поверхні землі.

Нагадаємо, у Житомирі відкрили сквер із сонячними батареями та антитравматичним покриттям.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак