12.6 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Києві відбудеться презентація книги про архітектуру Солом’янського району

28 січня 2019 р. о 19:00 в Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В. Г. Заболотного відбудеться презентація книги Семена Широчина і Олександра Михайлика «Невідомі периферії Києва. Солом’янський район».

Про подію можно дізнатися на сторінці Facebook.

Захопившись дослідженням Cемен Широчин із Олександром Михайликом вирішили не зупинятися на Лівобережжі та продовжити серію книг про ще мало вивчені та досліджені правобережні периферії.

“Першою вийшла книга про периферії Солом’янського району – Олександрівську слобідку, селища імені 1 травня і авіаторів, Чоколівку та Пост-Волинський, Караваєві і Новокараваєві дачі, Відрадний, Первомайський і Залізничний масиви.

Нове видання – це розповідь про місцевості, що зберігають у собі історію розвитку і перетворення селищ в масиви, сторінки історії міста і країни. В цій книзі кожна з описуваних місцевостей постає в своїй історичній перспективі, що дозволяє відчути послідовність етапів розвитку і вплив на них історичного контексту: генерального плану, боротьби з архітектурними надмірностями і масового типового житлового будівництва. Така послідовність дозволяє побачити, як на периферії поступово з’являються дороги і магістралі, громадський транспорт і багатоповерхова забудова, вузькі польові вулички змінюються широкими дорогами, а садибна забудова – висотними житловими будинками”, – повідомляється в анонсі події.

У книзі читач знайде дати будівництва, імена авторів і серії типових будинків. Про кожну із місцевостей викладено історію забудови, згадані оригінальні і експериментальні проекти та їхні автори. В нижці можна знайти більше сотні ілюстрацій.

Нагадаємо, що українською мовою вийшов комікс “Катанга”.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак