12 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Саундпродюсер назвав пісню Pianoбой плагіатом, дружина виконавця образилася

Ольга Шурова, дружина Дмитра Шурова, лідера проекту Pianoбой, образилася на висновок саундпродюсера Дмитра Філатова (The Maneken), який визнав пісню гурту плагіатом.

Видання СЛУХ проводить тест серед своїх читачів на здатність розпізнати плагіат українських виконавців.

Одне з запитань опитування стосується пісні гурту Pianoбой “Кохання” та її ідентичності композиції британського виконавця Сема Сміта “I`m Not the Only One”.

Після прослуховування обох треків, суддя Національного відбору на пісенний конкурс “Євробачення”, саундпродюсер лейблу “Vidlik” та співавтор пісень проекту Onuka Дмитро Філатов заявив, що ця пісня Дмитра Шурова є копією популярного закордонного артиста.

“Буває. Важливо не засмучуватися. У мене в творчості є один трек, який я писав, писав, а коли закінчив, зрозумів, що написав трек М83. Що важливо — поки писав, то був точно впевнений, що все добре виходить. Врешті зрозумів, що я несвідомо зробив свій варіант чужої пісні. Можливо, так було і в Діми”, – вважає Філатов.

І дійсно, відеоробота Сема Сміта “I`m Not the Only One” була опублікована 1-го серпня 2014-го року, кліп на пісню Pianoбоя вийшов через рік – 25-го серпня 2015-го року.

Дружина Дмитра Шурова Ольга неоднозначно відреагувала на такий висновок від колеги.

 

У коментарях до тесту вона написала: “Симтоматично, що одні колеги вважають можливим говорити про інших. Чому саме їх запитали, а не інших? Зрозуміло, що ефір чимось треба “забивати” і підписників “годувати”, але цену дуже смішний дитячий матеріал в 21 столітті”.

Головний редактор СЛУХу Максим Сердюк відповів на коментар дружини музиканта: “Добре, якщо він (матеріал – ред.) викликав сміх. А кого б ви запропонували у якості експерта?”.

Сам Дмитро Шуров поки не прокоментував слова свого колеги.

Нагадаємо, раніше журналіст ІНФОЛАЙФ відрецензував альбом режисера Девіда Лінча.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак