11.5 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Samsung буде виробляти процесори для автомобілів Audi

Компанія Samsung Electronics представила свій перший спеціалізований процесор для автомобільних систем Exynos Auto V9.

Перший спеціалізований чіп Samsung Exynos для інформаційно-розважальних систем отримав вісім ядер A76, преміальне аудіо і вбудовані функції безпеки, повідомляється на офіційному сайті Samsung.

Цей процесор був обраний Audi для оснащення інформаційно-розважальних систем нового покоління, поява яких очікується в 2021 році.

“Audi завжди прагне запропонувати своїм клієнтам найвищий рівень комфорту і безпеки. В останні кілька років ми мали відмінний досвід технологічного партнерства з Samsung і будемо раді продовжити його в майбутньому, використовуючи новітні процесори Exynos Auto V9 в платформах нового покоління”, – сказав глава підрозділу Architecture & Platform Development компанії Audi Альфонс Пфаллер.

Виготовлений за передовим технологічним процесом 8 нм, V9 отримав новітні ядра ARM Cortex-A76, графічний модуль ARM Mali G76, 4 преміальнх HiFi аудіопроцесори (DSP), модуль нейронних обчислень (NPU) і захищене ізольоване ядро ​​з підтримкою стандарту безпеки ASIL-B (Automotive Safety Integrity Level). Процесор підтримує оперативну пам’ять LPDDR4 і LPDDR5 DRAM.

Навіть більше, процесор Exynos Auto V9 підтримує підключення до шести дисплеїв і 12 камер для різних підсистем, що входять до складу преміальних головних пристроїв. Графічний модуль процесора складається з трьох окремих ядер Mali G76, здатних одночасно обслуговувати численні периферійні пристрої, зокрема кластерний дисплей, центральний інформаційний дисплей (CID) і розважальну систему для пасажирів заднього ряду (RSE).

Обладнання, що використовується в автомобільній промисловості, висуває особливі вимоги до функціональної безпеки компонентів. Процесор Exynos Auto V9 має вбудоване ізольоване ядро, що забезпечує захист системних операцій у реальному часі, що відповідає вимогам стандарту ASIL-B.

Також V9 оснащений виділеним модулем нейронних обчислень NPU, який використовується сервісом цифрового консьєржа, що відповідає за організацію безпечного і персоналізованого обслуговування водія і пасажирів під час поїздки.

Раніше повідомлялося, що Volvo розробляє відеокамеру для розпізнавання особи водія.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак