10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Ресторан F-cafe “Марокана” приватизував мистецький об’єкт

Ресторан F-cafe Марокана зухвало приватизував мистецький об’єкт авторства Анатолія Гайдамаки та Лариси Мищенко – мозаїчне панно на будівлі по Лесі Українки, 24, створену в 1969-1970 роках.

Анатолій Гайдамака, на хвилиночку – всесвітньо відомий український художник-монументаліст, Народний художник України, лауреат Державної премії ім. Шевченка і Заслужений діяч мистецтв України, – повідомляє спільнота Ukrainian Modernism.

Київська громада занепокоїлась ще в квітні – але тоді начальник управління контролю за благоустроєм Тарас Панчій заявив, що по документам це сезонний майданчик.

Наразі ми маємо:
1. Масивну перманентну конструкцію, яка по документам мала бути сезонною.
2. Захоплення в перехожих 70% (!) тротуару.
3. Крадіжку в містян цінної культурної спадщини авторства всесвітньо відомого художника.

“Шановні Департамент містобудування та архітектури, на яких засадах ви надали дозвол на цю прибудову, яка суперечить закону”, – звернулися активісти.

Постанова Кабміну від 30 березня 1994 р. N 198 Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання, автомобільних доріг, вулиць, правил користування ними та охорони, пункт 35:

“Забороняється розміщувати малі архітектурні форми біля фасадів адміністративних і культових будівель, безпосередньо біля пам’ятників, фонтанів, клумб, оглядових і панорамних майданчиків, скульптурних та інших елементів оздоблення будинків і декоративного благоустрою території.

Раніше ми писали про історію синагогу Бродського, яка носить ім`я підприємця.

Фото з обкладинки – Maksym Asauliak

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак