11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Показали тизер серіалу НВО про Чорнобильську аварію. Прем’єра відбудеться 6 травня

Телеканал HBO представив перший тизер міні-серіалу, присвяченого Чорнобильській трагедії. У ролику показали кадри зі серіалу, які, зокрема, розповідають і про ліквідацію вибуху на Чорнобильській АЕС. 

Про це пише “Історична правда”.

Серед акторів серіалу — номінант премії “Еммі” Джаред Харріс (“Корона”, “Божевільні”), Стеллан Скарсгард (“Меланхолія”, “Дівчина з татуюванням дракона”), номінант на “Оскар” Емілі Вотсон (“Хілларі та Джекі”, “Розсікаючи хвилі”, “Еквілібріум”) та інші.

Сценарій писав Крейг Мазін, а режисером серіалу виступив Юхан Ренк, відомий за серіалами “Ходячі мерці” (“І мертві підуть…”) та “Пуститися берега” (Breaking Bad).

Харріс зображує Валерія Легасова, провідного радянського фізика-ядерника. У складі команди реагування він одним з перших усвідомив масштаби безпрецедентної катастрофи, яка сталася на АЕС.

Скарсгард грає роль радянського віце-прем’єра Бориса Щербину, якого Кремль призначає керувати урядовою комісією з розслідування Чорнобиля в перші години після аварії. Емілі Вотсон постане в образі Уляни Хом’юк, радянського фізика-ядерника, яка вирішила розкрити таємницю причин цієї катастрофи.

Нагадаємо, до Червоної книги України потрапило 75 видів фауни Чорнобильського заповідника.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак