12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

На людях випробували ліки від старіння

Вчені з Техаського університету в Остіні провели випробування на людях особливих препаратів, які очищують організм від старих, токсичних клітин.

Відомо, що не всі старі клітини вмирають. Деякі з них можуть зберігатися в організмі, вони не можуть ділитися, але здатні генерувати хімічні сигнали, розповідає 24 канал.

Вчені випробували сенолітики – групу експериментальних препаратів, які вибірково знищують старі клітини.

У експерименті взяли участь 14 людей, які страждають від ідіопатичного легеневого фіброзу. Хвороба найчастіше спостерігається у осіб похилого і старечого віку.

Протягом трьох тижнів пацієнти приймали по 2 таблетки, які, на думку вчених, могли очистити їх від старих клітин. Вони приймали ліки від лейкемії і добавку під назвою кверцетин.

Наприкінці експерименту учасники могли долати великі відстані. У них покращилося самопочуття. Вчені зазначили, що у учасників не було яких-небудь серйозних побічних ефектів.

Попри те, що дослідження досить невелике, це досить значний прорив в лікуванні пов’язаних з віком захворювань, таких як ідіопатичний легеневий фіброз.

Наразі дослідники проводять тести у групі над 15 пацієнтами з легеневими захворюваннями і вивчають групу з 20 осіб, які страждають хронічним захворюванням нирок. Якщо ефективність препаратів доведуть і уникнуть небажаних ефектів, в подальших дослідженнях будуть залучатися люди з менш небезпечними для життя хворобами.

Експеримент був попереднім. Експериментальні ліки навіть не ввійшли у першу фазу триетапної структури тестів.

Щоб ліки отримали схвалення Адміністрації з контролю за продуктами харчування і лікарськими засобами США, вони повинні пройти кілька фаз триетапної структури тестів.

Нагадаємо, що британські вчені протестували космічний гарпун для збору сміття на орбіті Землі.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак