9.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Китайські археологи виявили в горах нову частину Великої китайської стіни

Китайські археологи виявили в горах Тайханшань (провінція Хебей) стародавні руїни, які, ймовірно, є частиною Великої китайської стіни.

Про це повідомляє агентство Сіньхуа з посиланням на бюро збереження культурних цінностей і реліквій міста Уань.

Згідно з первинною оцінкою, руїни належать епохи Мін (1368-1644). За словами співробітника бюро Цзя Мінтяня, ще в 2007 році в Уані було виявлено 19 давніх споруд Великої китайської стіни цієї епохи. Через 11 років були виявлені ще одні руїни, схожість яких з попередніми 19 знахідками дозволяє припустити, що всі вони були частиною однієї оборонної системи.

Повідомляється, що довжина нещодавно виявлених руїн складає понад 300 метрів, висота над рівнем моря — від 1592 до 1625 метрів. Стародавні будови утворюють форму зигзага і простягаються за напрямком з півдня на північ. Відзначається, що в деяких місцях споруди сталися досить великі обвали, однак початок і кінець стіни перебувають у відносно збереженому стані, пише Цікавості. 

Південний відрізок стіни становить 70 метрів в довжину, а північний — понад 15.+ Велика китайська стіна — найбільший пам’ятник архітектури давнього Китаю. Її довжина складає понад 21 тисячі кілометрів.

Нагадаємо, Disney не запросила Джонні Деппа на роль до нової частини “Піратів Карибського моря” задля економії.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак