14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Huawei розробила власну операційну систему

Китайська компанія Huawei Technologies розробила власну операційну систему, яку планують використати в разі виникнення проблем з Windows і Android через конфлікт з американським урядом.

Гендиректор компанії Річард Ю розповів, що Huawei підготувала «План Б», який застосує в разі подальшого погіршення відносин зі США, — передає Громадське.

«Ми підготували власну операційну систему. Якщо вийде так, що ми більше не зможемо використовувати ці системи (Windows і Android — ред.), ми будемо готові», — сказав він.

Водночас Ю наголосив, що компанія не хоче відмовлятися від Windows і Android, бо їхнім клієнтам вони подобаються.

За даними ЗМІ, Huawei почала роботу над власною ОС ще в 2012 році, коли в США розпочали перше розслідування проти компанії.

США лобіюють різноманітні заборони на продукцію китайських техногігантів Нuаwеі та ZTE, звинувачуючи їх у шпигунській активності та крадіжці державних секретів. Наприкінці січня Міністерство юстиції США офіційно пред’явило 13 звинувачень Huawei, а також фінансовому директору компанії Мен Ванчжоу. Влада США звинувачує компанію у шахрайстві з банками, перешкоджання здійсненню правосуддя і крадіжці комерційної таємниці в американської компанії T-Mobile та інших злочинах. Засновник Huawei Жень Чженфей заявив, що «США жодним чином не зможуть розчавити» компанію.

Нагадаємо, наприкінці минулого року працівникам уряду Чехії заборонили використовувати телефони Huawei.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак