12 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Фільм українського режисера Алієва увійшов до конкурсної програми Каннського кінофестивалю

Фільм «Додому» кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшов до конкурсної програми Особливий погляд Каннського кінофестивалю 2019 року.

Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

«Це велика честь — представити свою дебютну роботу на Каннському фестивалі. Про це мріє кожен кінематографіст, і я не був винятком. Ми довго й наполегливо йшли до того, щоб цей фільм відбувся. Я вдячний всій команді, яка працювала над проектом», — зазначив Наріман Алієв.

«Додому» — це перший повнометражний фільм Алієва. Картина розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Стрічка починається загибеллю старшого сина Назіма, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому і поховати старшого вдома, в Криму, згідно з мусульманськими традиціями. У центрі сюжету — конфлікт поколінь і їхнє розуміння слова «дім». Усе це відбувається на тлі сучасних українських реалій.

Головні ролі у фільмі виконали Ахтем Сеітаблаєв (батько) і Ремзі Білялов (син). Продюсером стрічки став Володимир Яценко, який також був продюсером фільму «Дике поле» за романом Сергія Жадана.

Особливий погляд — це друга за значущістю премія Каннського кінофестивалю після основної конкурсної програми. У 2018 році до цієї програми увійшов фільм «Донбас» українського режисера Сергія Лозниці, який отримав Приз за найкращу режисуру.

Каннський кінофестиваль пройде у Франції з 14 до 25 травня.

Раніше повідомлялося, що Каннський фестиваль відкриється фільмом «Мертві не помирають». До конкурсної програми кінофестивалю увійшли фільми Маліка, Альмодовара і братів Дарденн.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак