11.5 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Дієтолог викрила головні міти про схуднення

Професійний дієтолог, експерт у правильному харчуванні Катя Медушкіна розвіяла основні міти про спалювання жиру.

Вона написала на своїй сторінці в Instagram, як насправді працює цей процес, і що дають силові заняття.

Міт 1: тренування, що спалюють жир – це тільки кардіонавантаження.

За словами Медушкіной, жир спалюється при будь-яких навантаженнях, але існує різниця: на кардіо спалюється більше жиру під час тренування через окислювальні процеси. Однак не можна відразу ставити високу інтенсивність, тому що серце буде працювати на знос замість того, щоб зникали зайві кілограми.

“Перевага силових занять – в розкрученому” рваному “серцевому ритмі. Завдяки цьому спалювання жиру триває і після тренування, плюс організм бере більше енергії на відновлення”, – пояснила вона.

Міт 2. Що я їм – неважливо, важливо – скільки калорій я з’їм.

Медушкіна нагадала, що дефіциту калорій потрібно досягати збалансованим раціоном. Недолік макро- і мікроелементів загрожує нестачею енергії, втратою м’язів і “ваговим плато”, а відчуття голоду на “шоколадному пайку” не дасть утриматися в рамках дефіциту.

Міт 3. Спортивні жіросжігателі – гарант успіху

“У таблеток та інших БАДів, які” прискорюють “обмін речовин, знижують апетит на ділі мізерна ефективність. В день ви можете худнути максимум на 100 г жиру (при дефіциті калорій в 20% і тренуваннях з втратою 500-600ккал). Виходить, що заявлені виробниками “+ 10% до спалювання жиру” допоможуть втратити максимум ще + 10г жиру “, – пояснила дієтолог.

За її словами, в обмін на це з однієї порції пігулок виходить навантаження на серце, що дорівнює чотирьом чашкам міцної кави. Після того, як припинили приймати, вага повернеться.

Нагадаємо, як живеться коханкам та чому кожна з нас може стати тією самою розлучницею.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак