9.3 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

“Антиромантика” Юрія Болса. Перемога сучасного мистецтва над соцреалізмом

В Києві у художній галереї Ornament Art Space проходить виставка “Антиромантика” юного та талановитого українського митця Юрія Болса.

Картина на обкладинці – “Всі божевільні, один я нормальний” – Юрій Болса

Журналіст ІНФОЛАЙФа побачив виставку на власні очі та сфотографував для вас найцікавіші твори, щоб кожен мав можливість побачити картини та доторкнутись до сучасного мистецтва незалежно від місця проживання.

Подорож – Юрій Болса

“Жити – це страждати. А страждати в постіндустріальних руїнах провінційного і шахтарського українського міста Червоноград – страждати по-особливому. Юрія Болсу можна було б назвати художником-романтиком, якби не гіпертрофована і волога реальність, кліматичні умови, якої замість самоствердження людини, мотивують стверджувати внутрішній вакум і пустку, іржава оболонка яких гаять її, як гаять все інше, що трапиться на їхньому шляху”, – повідомляється в описі події.

Наївне сприйняття – Юрій Болса

“Антиромантика – це не поезія, не філософія, не стан душі. Антиромантика – нова одиниця вимірювання часу, точка відліку якого невідома, а точка спину – байдужа і свідомо проігнорована. Антиромантика – добровільна відмова від амбіцій, смиренна форма внутрішнього аскетизму. Антиромантика – це Юрій Болса, один з найяскравіших представників молодого покоління, вік якого вимірюється не в роках, і не зморшках” – повідомляється в описі події.

Непорочне зачаття – Юрій Болса

“Феномен мистецтва Болси – надміру інтимне і відверте автобіографічне споглядання, символічні деталі якого проростають крізь призму руйнації двох цивілізацій. Зіткнення металу і дерева, води і каменю, зіткнення двох протиложностей в житті Юри ілюструють його специфічні відносини з навколишнім світом, родинним колом, уявними друзями”- повідомляється в описі події.

Перехідний вік – Юрій Болса

“Конфлікт чи гармонія? Ні те, ні інше. Антиромантика Болси, плід ” біотехносфери “Тетянича і фінальний продукт ” архипентури ” Олександра Архипенка. Антиромантика – це оболонка Болси, де форма і зміст поступаються стану. Час який не спливає. Час, який не важить, не тліє, не мотивує”- повідомляється в описі події.

Пункт призначення – Юрій Болса

Його твори — це погляд вільної від обмежень думки у просторі сірих буднів індустріального міста. Автор вміло грає з простором, часом та соціальними сенсами, він не тільки протиставляє свою уяву реальності, але і перемагає її на своїх картинах — на старих авто ростуть дивовижні квіти, а травматичним подіям притаманна священна сакральність.

Маніпуляція самим собою – Юрій Болса

Автор викорустовує символізм для позначення того, що ми знаходимось в дуже звичайних, набридливих та неприємних умовах життя, від якого ми можемо сховатись лише за допомогою власної уяви.

Виховання – Юрій Болса

Подивитись всі роботи митця можливо у Києві на вулиці Тютюнника 53 з 11:00 до 20:00.

Фінансова піраміда – Юрій Болса

Як повідомлялося, у Києві покажуть літографії Далі, Малевича та Пікассо.

Дмитро Олійник

Для ІНФОЛАЙФа

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак