11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Європейський мовник прокоментував відмову України від участі у Євробаченні-2019

Європейський союз мовлення прокоментував рішення України про відмову від участі в пісенному конкурсі Євробачення-2019, який відбудеться в цьому році в Тель-Авіві.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті конкурсу.

«З сумом ЄМС може підтвердити, що українська телекомпанія UA:Перший поінформувала нас, що після обговорень вони прийняли важке рішення вийти з пісенного конкурсу Євробачення-2019. Будуть продовжені дискусії між ЄМС і UA:Перший з цього приводу, але ми сподіваємося побачити їх знову в 2020 році», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Національна суспільна телерадіокомпанія України 27 лютого ухвалила рішення, згідно з яким Україна не братиме участі в пісенному конкурсі Євробачення у 2019 році.

У НСТУ вказали, що після відмови MARUV як переможниці Нацвідбору був альтернативний варіант — Суспільне могло обрати будь-якого виконавця не з-поміж учасників відбору. Утім, участь вирішили запропонувати конкурсантам, які посіли друге та третє місця.

Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в Євробаченні-2019. А гурт, який посів 4 місце — Brunettes Shoot Blondes — заявив, що не поїде, якщо йому запропонують.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак