14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

World Press Photo оголосив номінантів на звання найкращого фото 2019 року

Міжнародний фотоконкурс World Press Photo оголосив шістьох номінантів на звання найкращого фото 2019 року.

Серед них світлина Мохаммеда Бадри (Сирія), яка зображує поранених під час газової атаки в Сирії, Марка Гуалаццині (Італія) — кризу в Чаді, Каталіни Мартін-Чіко (Франція/Іспанія) — наслідки громадянської війни у Колумбії, Кріса Мак-Грата (Австралія) — вбивство журналіста Джамаля Хашоггі, Джона Мура (США) — кордон Мексики та США і Брента Стіртона (ПАР) — антибраконьєрський рух у Зімбабве.

Поранені під час газової атаки у селі Аш-Шифуніх у Південній Гуті, Сирія, 25 лютого 2018 року (перевидано 20 лютого 2019 року). Мохаммед Бадра, сирійський штатний фотограф європейського агентства EPA був номінований на World Press Photo-2019 зі своєю світлиною людей, які отримують лікування після імовірної газової атаки у Сирії у 2018 році, як повідомила World Press Photo Foundation 20 лютого 2019-го року.
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Окрім цієї головної нагороди за найкраще фото, також вручатимуть приз за найкращий фоторепортаж (фотоісторію). Як зазначає Громадське, ця номінація з’явилася вперше цього року. Також переможців визначать у восьми категоріях: «Головні новини», «Місцеві новини», «Довкілля», «Природа», «Сучасні проблеми», «Портрети», «Спорт» та «Довготривалі проекти».

За даними видання Newsweek, цього року в конкурсі World Press Photo 32% фотографів-номінантів у різних категоріях становили жінки, у той час як минулого року номінанток було лише 12%.

Переможців конкурсу оголосять 11 квітня.

World Press Photo — некомерційна організація зі штаб-квартирою в Амстердамі, яка проводить щорічний міжнародний конкурс для фотожурналістів. Він започаткований 1955 року. Головна мета організації — підтримувати розвиток професійної прес-фотографії на міжнародному рівні, вільний обмін інформацією та високі професійні стандарти.

Нагадаємо, у США помер моряк з фотографії «Поцілунок на Таймс-Сквер».

ПО ТЕМІ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак