8.2 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

В Україні запустили рекламу, яка пояснює, чому треба пристібати паски

Минулого року такий законопроект не підтримали у другому читанні.

Кампанія «За безпечні дороги», створена Центром демократії та верховенства права, представила соціальну рекламу на підтримку підвищення штрафу за проїзд без паска.

Рекламу розробляли з агентством Agama Communications та Міністерством інформаційної політики.

Про це пише видання “Хмарочос”.

На сторінці кампанії повідомляється, що рекламу встановлено вже у 20 містах та на центральних автошляхах. Вона має вмотивувати депутатів до якнайскорішого прийняття проекту.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Кабміну у першому ж читанні ухвалити законопроект № 10131 «Про внесення зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами)».

Зазначається, що чинний штраф за непристібнутий пасок під час руху транспортом становить 51 гривню, що не є переконує водіїв користуватися ременем. Тому запропоновано підвищити штраф у 10 разів, до 510 гривень.

Справка. Минулого року Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроект №8492, який збільшував штраф за порушення правил користування пасками безпеки та мотошоломами з 51 до 850 гривень, проте у другому читанні проект не набрав достатньо голосів.

У пояснювальній записці законопроекту зазначається, що рівень користування ременями безпеки в Україні є найнижчим серед усіх країн Європи. Ними користуються 23% українських водіїв, натомість у Франції показник користувачів пасками безпеки становить 99%, у Чехії – 97%, у Словенії – 93%, в Польщі – 83%.

Нагадаємо що раніше науковці розповіли, що прізводіть до скорішого старіння.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак