10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Києві планують відновлення “Літаючої тарілки”

13-го травня о 12:00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2, “Український дім”) відбудеться презентація авторського проекту відновлення київської «Літаючої тарілки».

Його презентуватиме колектив авторів на чолі з творцем оригінального проекту «Літаючої тарілки» Флоріаном Юр’євим, – повідомляє спільнота Savekievmodermism.

2017 року стало відомо про плани перетворення всесвітньо відомої пам’ятки архітектури модернізму, відомої як київська “Літаюча тарілка”, на складову торгівельно-розважального центру. Автор первинного проекту будівлі Флоріан Юр’єв виступив категорично проти такого рішення. У цьому його підтримала громадськість Києва, і проблема набула широкого розголосу. Як наслідок, представники майбутнього ТРЦ Ocean Mall пообіцяли не перетворювати “Літаючу тарілку” на вхідну групу до торгівельного центру, а також погодились на реалізацію авторського проекту відновлення “Літаючої тарілки”.

Втім, до сьогодні жодного офіційного проекту щодо майбутнього “Літаючої тарілки”, що перебуває в оренді в компанії-забудовника, так і не оприлюднено. Натомість, Флоріан Юр’єв спільно з групою архітекторів з ініціативи SaveKyivModernism розробили авторський проект реставрації “Літаючої тарілки”, що передбачає створення у цій будівлі сучасного культурного центру. Проект, розроблений на громадських засадах, буде прокоментований його авторами.

Учасники:

Флоріан Юр’єв – архітектор, художник, автор проекту Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації (також відомого як “Літаюча тарілка”)

Олексій Биков – архітектор, учасник ініціативи SaveKyivModernism

Слава Балбек – архітектор, засновник майстерні Balbek bureau

Раніше Інфолайф розповів про історію київського фунікулеру.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак