12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В Австралії скат «попросив» людину про допомогу

Біля північно-західного узбережжя Австралії гігантський скат роду Манта, так званий морський диявол, підплив до групи нирців і «попросив» про допомогу. Як виявилося, у тварини в оці застряг рибальський гачок.

Інцидент трапився ще в середині травня 2019: у манти біля ока застряг рибальський гачок, який міг викликати інфекцію і загибель, – пише Громадське.

Дайвер Джейк Вілтон розповів, що він часто пірнає на цьому місці й зустрічав тварину до цього, але вона ніколи не підпливала близько. За його словами, на цей раз Веснянка (так прозвали манту через малюнок на її животі) наблизилася, а потім розвернулася, аби привернути увагу людей. Джейк подумав, що манта могла його впізнати й просить про допомогу.

Тоді він занурився аби переконатись, чи підпустить Веснянка його до себе і там побачив гачок у неї біля ока. Оскільки він не мав балону, йому довелося тричі занурюватися, щоб дістати гачок. Веснянка весь час чекала, залишаючись на одному місці. Врешті гачок успішно витягли, а тварина ще деякий час залишалося поруч з людьми.

Джейк додав, що манти у цілому безпечні та вважаються «ніжними гігантами моря», а також вони надзвичайно розумні й мають чудову пам’ять.

Нагадаємо, біля узбережжя Канади знайшли тіла шести атлантичних китів, які перебувають на межі вимирання.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак