9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Українська книга отримала «бронзу» на конкурсі «Найкрасивіших книжок» від німецького фонду

Українська книжка «Я так бачу» творчої майстерні «Аґрафка» отримала бронзову медаль на конкурсі «Найкрасивіших книжок» 2019 року від німецького фонду «Мистецтво книги».

Загалом журі розглянуло понад 600 заявок з 32 країн світу. Призерами стали 14 книг, серед яких і українська «Я так бачу». Книжка разом ще з 5 учасниками отримала «бронзу», — передає Громадське.

Призерами також стали роботи з Австрії, Чехії, Росії, Німеччини, тощо.

«Я так бачу» — це пізнавальна книжка про зір і його можливості, створена Романою Романишин і Андрієм Лесівом. Вона дозволяє дізнатися, як світ бачать звірі, скільки відтінків здатне розрізнити людське око та яким цей світ бачить новонароджене маля.

«Про те, що ми можемо бачити очима, і про те таємниче, невидиме для ока, яке пробуджує в нас цікавість до Всесвіту і до власної сутності. Про мікроскопи та телескопи, які допомагають нам побачити щось неймовірно дрібне або дуже далеке. Про те, що декому, аби краще бачити, потрібні окуляри, а незрячі потребують спеціального шрифту і символів, аби читати і орієнтуватися в просторі», — так описують книжку на сайті видавництва.

https://www.facebook.com/agrafkastudio/posts/10155018456011426

Конкурс «Найкрасивіша книга року» влаштовують з 1963 року. Церемонію нагородження проводять у межах Лейпцизького книжкового ярмарку, який є одним з найбільших у світі.

Нагадаємо, збірка Жадана потрапила в список рекомендованих книг від The New York Times.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак