20.2 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У США провели дослідження, як книги стають бестселерами

Група американських дослідників, фахівців із data science здебільшого із Північно-східного Університету у Бостоні спробувала змоделювати те, яким чином книги стають бестселерами у США. 

Про це пише Літакцент.

Аналізуючи списки бестселерів за версією “The New York Times” та моделі збуту 2468 найменувань художніх книг та 2025 нехудожніх за базою NPD BookScan, що містить відомості про всі продані у США книги з 2004 року, науковці зробили низку цікавих висновків.

Художня література значно частіше потрапляє в перелік бестселерів, аніж нон-фікшин. Із нон-фікшину, який все таки потрапляє до переліку бестселерів, виразно домінують біографічні книги. Також у випадку нон-фікшину було виявлено, що книги написані авторами-чоловіками стають більш популярними серед покупців. Натомість жіноче авторство домінує у любовних романах, але в цілому у випадку художніх книг значущих гендерних розбіжностей виявлено не було. Очікувано, чим вища позиція книги у рейтингу, тим довше вона тримає статус бестселера.

Автори також стверджують, що їм вдалося виявити універсальну закономірність продажів книг у США. Її вони візуалізували у так званій «універсальній кривій продажів» згідно з якою лише 4% художніх книг і 6% нехудожніх активні на національному ринку через рік після публікації.

Нагадаємо, що у Києві проходить виставка найдорожчого українського художника.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак