3.2 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У США мільярдер сплатив борги студентів за навчання в коледжі

Мова йде про десятки мільйонів доларів.

Американський мільярдер Роберт Сміт сплатив борги за навчання 396 студентів коледжу Морхауз (штат Атланта).

Як пише CNN, про свій намір мільярдер заявив, виступаючи з промовою перед випускниками коледжу.

«Від імені восьми поколінь моєї родини, які жили в цій країні, ми збираємося трохи підлити палива у ваш автобус», — заявив Сміт.

За словами президента коледжу Девіда Томаса, мова йде про суму близько $40 мільйонів. Він назвав жест Сміта «звільняючим даром». «Коли вам доводиться оплачувати борги, вибір того, що ви можете робити в світі, обмежений. Дар Сміта дає їм свободу дотримуватися своїх мрій, своїх пристрастей», — сказав він.

Всі студенти зустріли заяву Сміта бурхливими оваціями.

«Ми дивилися один на одного і думали — він серйозно? Це великі гроші», — сказав студент Роберт Джеймс.

Випускник Аарон Мітчем підрахував, що на оплату боргу в $200 тисяч, у нього пішло б 25 років.

«Ми всі плакали. В той момент я відчував, ніби з мене зняли важкий тягар», — сказав він.

За словами президента коледжу Девіда Томаса, мова йде про суму близько $40 мільйонів. Він назвав жест Сміта «звільняючим даром».

«Коли вам доводиться оплачувати борги, вибір того, що ви можете робити в світі, обмежений. Дар Сміта дає їм свободу дотримуватися своїх мрій, своїх пристрастей», — сказав він.

Всі студенти зустріли заяву Сміта бурхливими оваціями.

«Ми дивилися один на одного і думали — він серйозно? Це великі гроші», — сказав студент Роберт Джеймс. Випускник Аарон Мітчем підрахував, що на оплату боргу в $200 тисяч, у нього пішло б 25 років.

«Ми всі плакали. В той момент я відчував, ніби з мене зняли важкий тягар», — сказав він.

Роберт Сміт займає 355-е місце в списку Forbes цього року серед найбагатших американців. Він є засновником і виконавчим директором інвестиційного фонду Vista Equity Partners. У свій час, Сміт отримав у Морхаузі докторську ступінь і є почесним випускником закладу. Сам коледж відомий тим, що в ньому навчався Мартін Лютер Кінг, а його студенти виключно афроамериканці.

Зазначимо, що в США неоплачені студентські позики досягають рівня національної проблеми. У минулому році загальна сума боргів склала майже $1,5 трильйона.

Справка. Роберт Сміт займає 355-е місце в списку Forbes цього року серед найбагатших американців. Він є засновником і виконавчим директором інвестиційного фонду Vista Equity Partners.

У свій час, Сміт отримав у Морхаузі докторську ступінь і є почесним випускником закладу. Сам коледж відомий тим, що в ньому навчався Мартін Лютер Кінг, а його студенти виключно афроамериканці.

Нагадаємо, що раніше у США студенти влаштували церемонію посвяти у професію в хоспісі для хворої на рак одногрупниці.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак