12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Ризі на книжковій виставці представили велику українську програму

У ризькому Виставковому центрі на Кіпсалі у перший день міжнародної “Латвійської книжкової виставки-2019” (1-3 березня) представили велику українську програму.

Про це повідомляє кореспондент “Укрінформу”.

Відкривав українську програму захід “ПЕН-клуб Україна” рекомендує”, яку презентував відомий український письменник, президент ПЕН-клубу Андрій Курков. Допомагав йому гендиректор видавництва “Фоліо” Олександр Красовицький. Присутніх ознайомили з останніми новинками українських видавництв.

Члени української делегації, яка перебуває у Ризі, взяли участь в акції “Порожні стільці” навпроти російського посольства – на підтримку українських політв’язнів та військовополонених моряків. Серед організаторів акції – латвійський та український ПЕН-клуби.

Крім того, координатор медіа-проекту “Читомо” Ірина Батуревіч представила ініційоване нею грунтовне дослідження “Куди рухається український книжковий ринок та література у 2019 році: тренди, популярні ніші в цифрах та фактах. Презентація та прогнози на підставі досліджень Ukrainian Reading and Publishing Data 2018”. Курков та Красовицький надавали присутнім додаткові пояснення.

Ввечері в Посольстві України пройшла творча зустріч письменників Юрія Винничука та Андрія Куркова з українською громадою Латвії, латиськими активістами. Популярні автори розповіли про свій письменницький шлях, старі та нові книжки, творчі плани. Важливою темою зустрічі було також обговорення поточної політичної ситуації, в тому числі – проблеми звільнення українських політичних в’язнів у РФ. Курков, зокрема, розповів про своє знайомство з Романом Сущенком, який брав у нього інтерв’ю під часу книжкового ярмарку в Парижі.

Загалом 1-3 березня у ризькому Виставковому центрі на Кіпсалі відвідувачі стенду “UA: Книги” могли познайомитися з останніми новинками українських видавництв, придбати нові книжки, поспілкуватися з членами української делегації, взяти авторські автографи.

Низку заходів в рамках “Латвійської книжкової виставки-2019” підготували та проводять Посольство України в Латвійській Республіці, Товариство “Латвія – Україна / Latvija – Ukraina”, видавництво “Фоліо” та Український ПЕН-Клуб.

Нагадаємо, у Національному музеї Тараса Шевченка презентують оновлений зал, розпочинаючи проект “Катерина: ВКЛ/ВИКЛ”.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак