15.8 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

У Львові започаткували конкурс п’єс для дітей “Книжка на сцені”

У Львові оголосили І Конкурс україномовних п’єс для дітей та підлітків “Книжка на сцені”, тож уже наприкінці 2019 року сучасних п’єс для них побільшає.

Про це повідомляє на своєму сайті “Видавництво Старого Лева”, яке разом з офісом “Львів – місто літератури” за підтримки Управління культури Департаменту розвитку Львівської міської ради оголосило конкурс.

“Драматичні твори створюватимуться на основі книг українських письменників, що вийшли друком у “Видавництві Старого Лева” впродовж останніх п’яти років. Взяти участь у конкурсі має нагоду кожен охочий. Відбиратимуть дев’ять кращих п’єс, що згодом вийдуть окремою збіркою, професіонали: керівники театрів Львова, культурні менеджери, видавці”, – qдеться e повідомленні.

Конкурс має три номінації. Відповідно, учасники створюватимуть п’єси для трьох вікових груп: дітей 3-6 років та 7-12 років, підлітків 13-17 років. Матеріалу для роботи у драматургів – вдосталь, адже до адаптації надається більше 20-ти сучасних книг. Деякі з них адаптуватимуть самі ж письменники.

П’єси на конкурс можна подавати до 15 липня включно. Якість драматичних творів оцінюватиме журі, до складу якого входять представники львівських театрів Олексій Кравчук, Оксана Данчук, Уляна Мороз, Юрій Мисак, письменниця й видавець Мар’яна Савка, культурний менеджер Богдана Брилинська. Саме вони оберуть 9 п’єс, що увійдуть в одну збірку і вийдуть друком у “Видавництві Старого Лева”, а також визначать переможця у кожній номінації, який отримає грошову винагороду.

“Троє авторів, що здобудуть перші місяця у трьох номінаціях, отримають премії по 5 000 гривень, а п’єса переможця конкурсу отримає карт-бланш на постановку в одному з львівських театрів”, – уточнює Мар’яна Савка, головний редактор “Видавництва Старого Лева”.

Результати конкурсу будуть оголошені у вересні цього року – під час Форуму видавців у Львові.

Раніше ми розповідали, що у Києві висадили сто тополь на місці раніше зрубаних дерев.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак