11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Цьогоріч на «Книжковому Арсеналі» вперше з’явиться «Ветеранський намет»

На ІХ Міжнародному фестивалі «Книжковий арсенал», що відбудеться в Києві 22-26 травня, вперше з’явиться унікальний простір «Ветеранський намет», в якому будуть зібрані друковані твори, авторами яких є воїни російсько-української війни.

Про це пише ZIK.

Як повідомляють організатори форуму, «Ветеранський намет» стане унікальним простором, де будуть представлені книжки десятків ветеранів, дійсних військовослужбовців, які в своїх творах розповідають про Донбас, війну і життя після неї.

Варто зазначити, що «Ветеранський намет» є не умовною назвою. Вперше на фестивалі буде встановлено справжній військовий намет з відповідним військовим устаткуванням. У цьому наметі гості фестивалю зможуть не лише ознайомитись з асортиментом військової літератури, придбати вподобані книжки, а й поспілкуватися із їх авторами.

Презентація «Ветеранського намету» відбудеться в день офіційного відкриття «Книжкового Арсеналу». Також протягом фестивалю відбудеться дискусійна панель, на якій мова піде про значення військової літератури для соціуму та самих ветеранів, як один з аспектів соціалізації та адаптації після повернення з фронту.

Ідея створення такого простору, яку підтримали Міністерство у справах ветеранів та Мистецький Арсенал, пішла від самої ветеранської спільноти.

Взяти участь в «Ветеранському наметі» можуть безкоштовно всі охочі, які підпадають лише під два критерії, які висунули самі ветерани-письменники: взяти участь можуть ті, хто захищав Україну в боях на Донбасі або допомагав воїнам; книга має бути про війну та події з нею пов’язані.

Нагадаємо, “Книжковий Арсенал ” переміг у Лондоні як найкращий літературний фестиваль року.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак